Dag 19 Zaterdag 28 juni 2014
28 juni 2014 - Victoria, Canada
Na een heerlijke "waterrijke" nacht zijn we rond 09:00 uur opgestaan. Eerst naar de receptie om muntjes te wisselen voor de douche en om ons te registreren, betalen en meteen bespreken voor de komende nacht. Na het ontbijt zijn we gaan douchen en hebben we een gedeelte van de wedstrijd Brazilië - Chili gekeken in het clubhuis op de camping. Hier willen we morgenvroeg ook de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Mexico gaan kijken. Daarna zijn we terug naar de camper gegaan en hebben het rustig aangedaan. Bij het wakker worden scheen de zon nog en tijdens het ontbijt veranderde het weer heel snel. Het leek wel of we in een soort Sahara storm zaten, maar dan van mist en waterdamp. Ongelooflijk wat een aparte gewaarwording. Je zag geen hand voor ogen meer terwijl je toch het idee had dat de zon flauwtjes scheen, heel apart. Na dik een kwartier / half uur was er niets meer te zien van die mist en langzaamaan werd de wereld om ons heen weer zichtbaar. Niet dat de zon weer volop scheen, maar het was droog en daar waren we al blij mee.
Tegen 12:00 uur zijn we naar The Butchart Gardens gegaan, zo'n 10 km van de camping gelegen. De aanzet voor deze tuinen werd in 1904 gegeven door Jenny Butchart, de vrouw van een mijneigenaar en pionier van Portland Cement in Canada en de VS. De tuinen van Butchart Gardens zijn ongeveer 20 ha groot met rozentuinen, Japanse en Italiaanse tuinen. Er staan meer dan een miljoen planten en 700 verschillende soorten. We hebben hier tot 16:30 uur rondgelopen door werkelijk prachtig aangelegde tuinen, volop bloeiende bloemen en planten, fonteinen, ornamenten etc. Nog even wat gedronken en toen terug (via de supermarkt voor het avondeten) naar de camping.
Vanavond om 22:15 uur is er in Butchart Gardens een vuurwerk (mits de weersomstandigheden het toelaten), maar om daar nu op te blijven wachten hadden we ook geen zin in. We voelden de voeten nu al behoorlijk. We hebben heerlijk een biertje gedronken in de zon bij de camper. Ook hier stond bij de camperplaats weer een picknickbank/tafel. Dus dat is prima geregeld.
En Jan wil vanavond revanche van zijn "eindelijk" geleden nederlaag. Heeft wel heel lang geduurd, maar ik kan toch zeggen dat ik in Canada één keer van hem gewonnen heb met kaarten hahaha.
Morgen beginnen we aan de overtocht weer naar het vaste land, echt de laatste hele dag op pad met de camper. We balen er beiden van dat het nu al over is en hebben niet het idee dat we al drie weken op pad zijn. Maandag om 11:00 uur moeten we de camper weer inleveren.
Afstand: 20 km

Ben
Jullie een goede reis terug naar huis. Wij hebben nog een weekje voor de boeg.
Groetjes Dian en Ton