Dag 18 Vrijdag 27 juni 2014

27 juni 2014 - Victoria, Canada

Oh wat gaat de tijd nu toch hard. We zijn al weer richting het eindpunt van onze camperreis aan het gaan.

Vandaag hadden we een korte route van 70 km van Chemainus naar Victoria. Deze stad ligt op het zuidelijkste puntje van Vancouver Island welke zo'n 500 km lang is en het grootste eiland langs de westkust van Noord Amerika. Victoria ademt, ondanks haar ca. 75.000 inwoners, de sfeer van een kleine stad, ondanks dat het de op een na grootste metropool van British Columbia is en tevens de provinciehoofdstad. We zijn eerst naar Downtown gereden en hebben een bezoek gebracht aan het VVV kantoor in verband met een campingplaats. We hoefden niet te reserveren en konden er gewoon naar toe rijden. Dat meisje heeft ons een plattegrond en uitdraai meegegeven en gebeld naar de camping. Achteraf bleek dat de plaats van bestemming helemaal niet klopte op de doorgekregen route. Maar goed we zijn er uiteindelijk wel gekomen.

In Downtown konden we de camper midden in het centrum parkeren en bijna alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand van de Binnenhaven en de daarachter gelegen oude stad. Het is er gezellig druk en daardoor veel te zien. Het begon helaas te miezeren, maar goed dat kon ons toch niet binnen houden. We zijn eerst langs de haven en het machtige Empress hotel naar het Parlementsgebouw gelopen. Daar kon je evt. een gids krijgen of zelf rondlopen. Wij hebben voor het laatste gekozen. Het is een prachtig oud gebouw met mooie tuinen. Ik kreeg zelfs van een tuinman nog een roosje overhandigd. Denk dat hij anders de roos wel in de prullenmand zou hebben gegooid, maar het was een leuk gebaar. Het parlementsgebouw werd ontworpen door de 25 jarige Francis Rattenbury die ook het machtige Empress hotel ontwierp. Binnen hingen overal portretten aan de muren van alle toenmalige tot huidige premiers en foto's van de vele staatsbezoeken. Tevens kon je een kijkje nemen in de raadszaal. Leuk om te zien. Daarna zijn we de binnenstad ingegaan en kwamen we terecht bij een typisch Schotse pub genaamd Bard & Banker. Je voelde je direct thuis in deze pub en we hadden hier de keuze uit 35 biersoorten. Het eten was voortreffelijk natuurlijk ook al door de prima ambiance. Na de lunch zijn we nog even door een winkelcentra gelopen en vervolgens terug richting de auto om op weg te gaan naar onze overnachtingsplaats. De weg die we uitgestippeld hadden gekregen, reden we zonder enige gezoek. Maar aan deze weg vonden we geen camping. Uiteindelijk nog een eind doorgereden en toen maar navraag gedaan. Bleek dat we nog zo'n 10 minuten verder moesten rijden, was dus een totaal verkeerde plaats aan ons doorgegeven. Maar goed het kantoor van camping Oceanside RV Park in Saanichton was inmiddels gesloten en we konden keuze maken uit de vrije plaatsen die op een briefje aan de deur hingen. Als je voor 09:00 uur morgen weer vertrok moest je het geld maar in een envelop onder de deur schuiven bij de receptie.

We hebben nog even een wandeling gemaakt over de camping en zijn nog even naar het strand gelopen. Terwijl ik dit verslag aan het schrijven ben, begint het weer te regenen. We zullen zien wat het morgen gaat brengen. En het regent steeds harder en harder. Wel heerlijk om te slapen al dat gekletter op het dak!

Afstand: 97 km