Vrijdag 31 januari 2025

1 februari 2025 - Nassau, Bahama's

Nou vandaag is het dan zover, we gaan de boot op of het schip in…??? Vol verwachting klopt ons hart. Vanmorgen om 08:45 uur zijn we gaan ontbijten en rond 09:30 uur zijn we vertrokken richting Hertz. Eerst nog even de auto aftanken voordat we deze in konden leveren. Na controle of we geen schade hadden gereden konden de koffers eruit en werden we naar de wachtplaats verwezen. Daar zou een busje ons naar de terminal brengen. De boot konden we al zien liggen en het was inderdaad een gigantisch exemplaar. Alles ging vlotjes, onderin de parkeergarage bij de terminal werden de koffers gelabeld met je hutnummer en wij konden door naar de incheckbalie. Daar moesten we onze boardingpas laten zien, het paspoort en het visum. Wij hadden een ESTA formulier en dat is een electronisch gebeuren via de Amerikaanse Government dus dat was ok. We zouden tussen 11:00 en 11:30 uur kunnen inschepen, maar we waren al rond 10:15 uur aan boord. De hutten waren vanaf 13:00 uur bereikbaar en de koffers zouden dus daarnaartoe gebracht worden. Nou dat duurde even iets langer en we hebben ongeveer een uur in de hut zitten wachten. Dit was meer omdat we graag de korte broek aan wilden doen, want het weer was fantastisch. 's Morgens was het nog bewolkt en wij wisten niet of het op de boot koud zou zijn, vandaar dat we de lange broek aan hadden gedaan. Bij jouw hutnummer hing een envelopje met daarin 2 cruisepassen die je dus gedurende de hele reis bij je moest hebben. We zijn eerst maar wat gaan eten en drinken. Om 13:30uur begon de Sail Away party op dek 15 en wij hadden een mooi plaatsje kunnen bemachtigen op het achterdek zodat we de afvaart goed konden zien. Die was om 16:00 uur en ging vlekkeloos. Om 17:30 uur hadden ze bij Effy juweliers een loterij en je kon daar een gratis armbandje halen. Laat ik nou net 1 cijfertje naast de prijs zitten. Het was op het einde …455 en ik had ….56, mijn buurvrouw ging er met de prijs vandoor. Van Jan heb ik nog wel een mooie ring gekregen, zo lief. Om 18:00 uur zijn we á la carte gaan eten (3 gangen) wat echt prima was. Ik had als vooraf een krabcake en Jan een garnalencocktail. Als hoofdgerecht hadden we beiden een visfilet en als toetje Jan ijs en ik een stukje lemontaart. Om 19:00 uur hadden we ingeschreven voor een ijsshow welke echt genieten was. De show zat goed in elkaar, 6 dames en 6 heren gaven een knap staaltje acrobatiek op de schaats weg. Daarbij was nog een man die op een tafel 5 stoelen op elkaar plaatste en daar in de lucht nog even een handstand op de stoelen maakte. Om 21:30 uur zijn we naar een dans- en zangshow geweest. Ook dit was een show van grote klasse. Goede muziekkeuze, goede zang en dans en veel showeffecten. Daarna werden we tijdens een drankje op de Royal Promenade nog getrakteerd op een show van het evenemententeam. Bijna alle shows duren 45 minuten, maar dan zijn die acteurs ook volop aan de gang. Nee de eerste dag hebben we ons absoluut niet verveeld en hebben we onze ogen uitgekeken naar alles. Je hebt toaal niet het idee dat je op een schip bent, eerder in een groot overdekt winkelcentrum. Helaas kan ik de verslagen niet versturen omdat er geen internet aan boord is, dus dit houden jullie nog tegoed. Om 00:00 uur zijn we moe maar voldaan ons bedje ingedoken.

1. Bridget:
    1 februari 2025
    Gigantisch zeg! Ben heel benieuwd hoe het jullie bevalt
  2. Gerard:
    1 februari 2025
    Hallo Jan en Jolan,
    Als ik jullie verhaal van vandaag lees, dan denk ik dat jullie op het schip wel een kilootje zullen aankomen. Jullie leven als God in Fr...........Amerika.
    Hopelijk bevalt het verblijf op het schip goed.
    De dag naar het Kennedy space center lijkt me een prachtige ervaring (jaloers op jullie)
    Nog veel plezier, en ik hoor het wel als jullie weer internet hebben.
  3. Louw Visser:
    2 februari 2025
    Wat een schip en mooie danseressen, maar zonder gekheid het word wel een onvergeetlijke vakantie het is jullie gegund, heb al eens een nieuw cruiseschip helemaal kunnen bezichtigen prachtig, hier vanmorgen alles wit van de vorst, geniet nog maar even door, wij genieten van de mooie foto"s.
  4. Wilja:
    2 februari 2025
    Wij genieten van jullie verhalen/ belevenissen. Ben ook heel erg benieuwd wat jullie van het cruisen vinden. Het is een compleet dorp en vervelen hoef je er zeker niet.
    Enjoy
  5. Harmke Anema:
    2 februari 2025
    Heel erg leuk om jullie belevenissen te lezen met de prachtige foto's die jullie hebben gemaakt. Ik denk dat het een schitterende belevenis zal zijn op de cruises. Geniet ervan toppers!